Säännöt

Palis Cup pelataan FIFA:n ja SPL:n sääntöjen mukaan alla olevin täsmennyksin.

Pelikenttä

Pieni kenttä, 60m x 32m

Pienet maalit, 5m x 2m

Peliaika

2 x 12,5 minuuttia

Ei paitsio-sääntöä!

Joukkue

Kentällä on 7 pelaajaa (6 + maalivahti). Vaihtopelaajien määrä on rajoittamaton ja pelaajavaihtoja saa tehdä vapaasti pelin aikana. Pelaaja saa edustaa turnauksessa vain yhtä joukkuetta.

Punainen kortti

Ulosajo (yksi punainen kortti tai kaksi keltaista korttia samassa ottelussa) johtaa aina yhden ottelun pelikieltoon.

Joukkueenjohtaja

Joukkueenjohtajaksi nimetty henkilö vastaa joukkueestaan sekä pelien aikana että muualla, sekä yhteydenpidosta kilpailun aikana. Joukkueen on luovutettava joukkueen kokoonpanoluettelo kilpailun järjestäjälle ennen ensimmäistä ottelua. Joukkueen johtajaksi nimetty henkilö allekirjoittaa kokoonpanoluettelon ja vastaa sen oikeellisuudesta.

Jury

Mahdollisessa ongelmatilanteessa asian ratkaisee turnauksen järjestäjän asettama Jury, jonka päätöksistä ei voi valittaa. Kilpailun juryllä on oikeus puuttua epäasiallisesti käyttäytyviin joukkueisiin, tarvittaessa jopa sulkea joukkue sarjasta. Jury voi myös velvoittaa joukkuetta vaatimaan kannattajiltaan asiallista käytöstä.

Lohkosijoitus

Lohkosijoituksen ratkaisee (seuraavassa järjestyksessä):
- pisteet (voitto = 3p., tasapeli = 1p., häviö = 0p.)
- joukkueiden alkulohkon maaliero
- joukkueiden alkulohkon tehdyt maalit
- tasapisteissä keskinäisen ottelun/otteluiden pisteet
- keskinäisten otteluiden maaliero
- keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
- arpa

Rangaistuspotkukilpailu

Jatkopeleissä ottelun päättyessä tasan, seuraa suoraan rangaistuspotkukilpailu kolmella vetäjällä. Jos tämänkin jälkeen tilanne tasan, voittaja haetaan yksittäisillä pareilla samoilla pelaajilla, samassa järjestyksessä.

Maalivahdin pelinavaus

Maalivahti ei saa rangaistusalueeltaan heittää, potkaista käsistään suoraan ilmasta tai pompusta palloa suoraan ilmassa yli keskirajan - koskee myös maalipotkua. Mikäli näin tapahtuu, peli jatkuu vastustajan epäsuoralla vapaapotkulla keskirajalta. Tämä niinsanottu keskirajasääntö ei ole voimassa mikäli maalivahti on vapauttanut pallon käsistään maahan tai kyseessä on vapaapotku.

Pelaajan oma vastuu

Kilpailun järjestäjä ei vakuuta pelaajia, vaan pelaajat pelaavat tapahtumassa omalla vastuullaan. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa loukkaantumisista, sairastapauksista tai varkauksista. Suosittelemme riittävän vakuutusturvan hankkimista.

Päihteetön peli

Kenttäalueilla ja pukukopeissa kaikkien päihteiden käyttö on kielletty. Pelaajat ja joukkueet, jotka eivät ole "pelikunnossa" suljetaan sarjasta. Kenttäalue pidetään myös savuttomana!